Nieuwjaar 2018

‘Kunst wordt voortdurend opnieuw gemaakt omdat er steeds opnieuw mensen gemaakt worden die ernaar kijken.’

Cees Nooteboom

En weer loopt er een jaar ten einde… Tijd om even terug én vooruit te kijken. Dat wil ik niet doen daar waar het de ‘Grote Wereld’ betreft, maar in mijn eigen ‘kunstwereldje’. En dan was 2017 weer een mooi jaar. Zeker qua gezondheid maar ook op creatief gebied. Met de belangrijke beslissing om, na 26 jaar, met de kindergroepen te stoppen. Weliswaar met pijn in het hart, maar inmiddels voelt het goed. Met een werkweek in Frankrijk die weer alles bracht wat de cursisten, en ook Willy en ikzelf, er van verwachtten. Hard werken, genieten van lekker eten en een mooie slotexpositie in de kasteeltuin.

1_Werkweek

Er was een aantal mooie exposities waarvan ik er twee uit wil lichten: De expositie ‘Wijchen Maakt Het’ in het Museumkasteel Wijchen. Zeer druk bezocht en met veel enthousiaste bezoekers. Deze expositie is eind oktober verlengd t/m 14 januari. Dus wie nog wil…
Mijn deelname aan de 6e Biënnale ‘Peinture & Sculpture’ in Dampierre sur Salon in oktober 2017. Hoog niveau en zeer druk bezocht. Op de foto zie je rechtsonder mijn ‘stand’ met werk uit de nieuwe serie ‘Femmes Inconnues’.

2_Biennale 2017

Exposities 2018
Deze serie exposeer ik komend voorjaar bij Kunst in het Kerkje in Velp (N.-Br.). In het Paasweekend: zaterdag 31 maart, zondag 1 april en maandag 2 april (tweede Paasdag), alsmede in de twee daaropvolgende weekenden: 7 en 8 en 14 en 15 april. Onder de titel ‘Mens – Beeld’ exposeer ik samen met beeldhouwer Kieta Nuij (www.kietanuij.nl). Een uitnodiging volgt t.z.t. en ik hoop jullie daar te ontmoeten.
Nog meer Kunst in een kerkje: in het weekend van 24 en 25 november exposeer ik mijn nieuwste serie objecten, samen met Janny Freriks die met nieuw grafisch werk komt (zie website Janny Freriks) onder de titel ‘De Menselijke Maat’ in het kerkje van Persingen. Om alvast in uw nieuwe agenda te zetten.

En verder in het nieuwe jaar
– Er is nog een aantal vrije plaatsen op de werkzaterdagen in Nijmegen op 27 januari, 10 maart en 21 april.
– Voor het eerst organiseer ik een Creatieve Voorjaarsdriedaagse in en rond mijn atelier in Frankrijk. U bent te gast in het mooie dorp Argillières in de Haute-Saône, 600 km van Nijmegen. Het geel van het bloeiende koolzaad, het prille groen van gras en bomen en het blauw van de lucht zullen u inspireren! Daarbij kunt u gebruik maken verschillende technieken: monoprint, schilderen, linodruk. Ik begeleid, stimuleer en adviseer u. En natuurlijk wordt u, zoals het in ‘La Douc3_Koolzaade’ betaamt, verwend met heerlijke lunches en maaltijden.
– En dan is er natuurlijk de, inmiddels traditionele, ZomerWerkweek. Van zondag 29 juli tot zondag 5 augustus ga ik weer aan de slag met een aantal enthousiaste creatievelingen, beginners en gevorderden, die zich een week lang onbezorgd onderdompelen in werken en genieten. Ik ben er om te adviseren en te stimuleren en uiteraard wordt je weer verwend met heerlijke lunches en Franse diners. De week wordt afgesloten, met een expositie van het gemaakte werk op een centrale plek in het dorp. Er zijn inmiddels nog maar twee plaatsen vrij, dus beslis snel of u uzelf zo’n onvergetelijke ervaring gunt! Wanneer u informatie wenst over de bovenstaande activiteiten dan stuurt u een mail naar info@tope-art.nl.

Nieuwjaarswens
Graag sluit ik af met een gedicht over HOOP voor de ‘Grote Wereld’.
Het komt uit het zeer inspirerende boekje ‘Een Jihad van Liefde’ met, door David van Reybrouck opgetekende, teksten van Mohamed El Bachiri:

Het Hart

Baden in liefde, drijven op de rivier van het leven:
niets rechtvaardigt haat, niets zal tot haat leiden.
Zelfs de zwaarste beproevingen en de grootste teleurstellingen
zullen ons niet doen zwichten voor een taal of een ideologie die oproept tot haat en vernietiging.

Laten we verdergaan vanuit het hart en de rede,
met een overtuiging, of die nu religieus is of niet.
Laten we de liefde aanboren, die onuitputtelijke grondstof,
die uit het hart komt en niet uit de bodem.

Rest mij u, mede namens Willy, een gezond, gelukkig en creatief 2018 toe te wensen!

ToPé

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s