TIME FLIES…

En alweer loopt er een jaar ten einde. Waar blijft de tijd? Niet getreurd, op naar weer een nieuw jaar. Waarin ik weliswaar mijn pensioen ga ontvangen, maar dat zal vooralsnog weinig invloed hebben op mijn activiteiten.De zomer was weer heerlijk. Qua werk, qua mensen, qua activiteiten, qua zon. Ik heb genoten van de vele werkzame dagen in het atelier, de creatieve vakantieweek was een groot succes en de exposities in Frankrijk zijn buitengewoon goed verlopen. Graag praat ik jullie even bij.

Komende exposities

Omdat het op zeer korte termijn is wil ik allereerst iedereen uitnodigen om echt bij te praten tijdens de midwinterexpositie op zaterdag 14 en zondag 15 december a.s. in Cuijk. Cultureel Hart Cuijk (CHC) heeft een pop-up expositieroute georganiseerd in leegstaande winkelpanden in de dorpskern. Deze ‘Kunstroute’ start in een van de oudste straten van Cuijk, De Kaneelstraat en loopt door naar de Maasburg en de Korte Molenstraat. (Alle informatie op www.cultureelhartcuijk.nl).

Jullie kunnen mij op beide dagen, tussen 12.00 en 17.00 uur, ontmoeten in de Korte Molenstraat 16 waar ik de ruimte deel met collega’s Gerda Stevens en Jan Bastiaans. Ik exposeer én verkoop er nieuw grafisch werk uit de serie ‘Femmes Inconnues III’.
Groots klein werk! Laat u verrassen!

Eigen werk

Wat mijn eigen werk in het atelier betreft: deze zomer zijn er weer een aantal nieuwe grafische series ontstaan die binnenkort op mijn website te zien zullen zijn. De schilderijenserie rond de ‘Femmes Inconnues IV’ groeit en in het verlengde daarvan de grafische portretten. Die laatste zullen volgend jaar al te zien zijn tijdens een interessante expositie in Hernen. Zo meteen meer daarover.

Creatieve vakantieweek

De creatieve vakantieweek in Argillières was opnieuw een groot succes. Alles was goed: enthousiaste creatievelingen die mooie werken hebben gemaakt, een prettige sfeer en prachtig weer, heerlijke avondmaaltijden onder de walnoot (met accordeonmuziek van de man van een van de deelneemsters), en ter afsluiting weer een fraaie eindexpositie in de kasteeltuin. De deelnemers hebben genoten en dat geldt zeker ook voor Willy en mij!

Inschrijven voor de Creatieve vakantieweek 2020

Voor komend jaar staat de week gepland van zondag 26 juli t/m zondag 2 augustus. Het maximum aantal deelnemers is acht personen en de inschrijvingen lopen inmiddels. Als je interesse hebt dan wacht niet te lang en vraag informatie via: tope.art25@gmail.com

Exposities

De exposities afgelopen zomer waren zeer succesvol. Eerst in ons eigen dorpje Argillières waarbij bovenstaand grafisch werk, ‘Paysage’, onderdak heeft gekregen in Dijon. Vervolgens de 58e Exposition de Peinture in Fougerolles, daarna Espace Valentin Pelzhof in Charentenay en als afsluiter mijn vierde deelname aan de Biënnale in Dampierre sur Salon.

Met name de laatste was een groot succes, zowel voor de organisatie (ruim 800 tevreden bezoekers in twee dagen!) als voor mijzelf: vier objecten verkocht! Drie daarvan: ‘Merci mon Dieu’, ’Embrouillé’ en ‘Le Flegmatique’ zijn aangekocht door galerie J.B.F. Editions d’Art in Parijs (www.jbf.fr.) Eerder, in 2015, hebben ze ook al eens een object aangekocht.

En ‘Le Suffisant’ heeft een nieuw thuis gevonden in Dampierre. Tussendoor kochten bezoekers uit Nederland ook nog een grafisch werk uit de serie ‘Femmes Inconnues III’. Wat deze zomer betreft ben ik een zeer tevreden mens dat zult u begrijpen! – Tekst loopt door onder de afbeelding –

Werkzaterdagen 2019 – 2020

Negen november j.l. was de eerste werkzaterdag van dit winterseizoen. We zijn gestart met een volle groep en ook voor de andere vijf dagen lopen de inschrijvingen goed. Er resteren nog enkele plaatsen dus mocht je nog mee willen doen dan reageer snel via tope.art25@gmail.com.

Er zijn nog plaatsen op:
7 december – nog één vrije plaats
18 januari is volgeboekt
15 februari – nog één vrije plaats
21 maart – nog twee vrije plaatsen
18 april – nog vier vrije plaatsen

En ook in 2020

Om voor volgend jaar alvast in de nieuwe papieren of digitale agenda te zetten:
Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 mei exposeer ik, dagelijks van 13.30 tot 17.30 uur samen met collega Jos Wesseling op een prachtige locatie in Hernen (en dat is niet het kasteel) objecten en grafisch werk op een bijzonder mooie plek.
Nadere informatie volgt t.z.t.

Jullie zijn weer even bij.
Mogelijk zie ik jullie in Cuijk in het weekend van
14 en 15 december a.s.
Voor nu gegroet,
ToPé

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s