Zomer 2021

Hallo allen,

Het is juni 2021. De laatste keer dat ik jullie heb ‘bijgepraat’ was eind december vorig jaar. Ik liet jullie toen achter met de vraag of we na de pandemie-periode anders zouden zijn gaan denken over wat er, per saldo, nou echt belangrijk is in de korte periode die we hier op aarde zijn… en ook met de wens dat 2021 het jaar zou worden van de hervonden vrijheid.
Op de vraag heb ik nog geen antwoord en wat de wens betreft blijft het vooralsnog bij een wens, al gloort er momenteel wat licht aan het eind van de tunnel.

Maar alvorens terug en vooruit te blikken spreek ik de hoop uit dat iedereen nog gezond is en dat jullie in de afgelopen maanden de moed er in hebben weten te houden.
Feit is dat die eerste vijf maanden van dit jaar weinig positief nieuws lieten zien wat Covid betreft. De persconferenties hadden, gevoed door de negatieve ontwikkelingen, zoals de derde golf met stijgende besmettingen, oplopende bezetting van ziekenhuis- en IC-bedden, een avondklok etc., vrijwel steeds een negatieve ondertoon. Al met al werd ons geduld opnieuw behoorlijk op de proef gesteld.
Toch zijn er nu signalen dat er weer iets mogelijk wordt de komende tijd. Mede door het aantal vaccinaties die inmiddels zijn gezet, zakt het aantal besmettingen en dat lijkt nu ruimte te bieden voor meer ‘vrijheid’. Laten we hopen en duimen dat deze tendens doorzet! Want dat geeft elke burger moed daar waar het gaat over plannen voor de zomer, en dat geldt zeker ook voor ons.

Creatieve vakantieweken in Argillières

Zo hopen we oprecht dat de geplande creatieve vakantieweken door kunnen gaan. De geplande voorjaarsweek (van 9 t/m 16 mei) hadden we in een vroeg stadium al verzet naar de periode van 15 augustus t/m 22 augustus, twee weken na de reeds geplande en volgeboekte zomerweek.
Niet alleen wij zouden heel blij zijn als ze doorgang kunnen vinden, maar zeker ook de deelnemers die in de tussentijdse contacten aangeven er echt heel veel zin in te hebben. En uiteraard doen we, er net als afgelopen jaar, alles aan om de werkweek zo veilig mogelijk te maken. Zowel in het atelier als daarbuiten.
Voor de tweede week (die vanaf 15 augustus) is er nog één vrije plaats.
Dus mocht je nog zin hebben in een geheel verzorgde creatieve vakantieweek, stuur snel een mail naar

tope.art25@gmail.com

Argillières, 2019

Uitgestelde en geplande exposities

De geplande exposities van eind 2020 en voorjaar 2021 gingen niet door. Maar nu wil ik voorzichtig toch weer vooruitkijken en jullie alvast informeren over twee geplande exposities voor dit najaar:
Allereerst de expositie met Jos van Overbeek en Jos Wesseling in Hernen. Die kunt u alvast in de agenda zetten voor het weekend van vrijdag 10 september t/m zondag 12 september. Verdere informatie sturen wij u toe zodra duidelijk is dat het ook echt door kan gaan.

Op 16 en 17 oktober ga ik, in principe, weer deelnemen aan de Biennale Peinture & Sculpture in Dampierre sur Salon. Ik heb goede herinneringen aan de voorgaande  edities, zie onderstaande foto uit 2017, en ik hoop op een even prettige editie dit jaar.

Dampierre sur Salon, 2017 (pré-corona)

De geplande expositie van maart jongstleden, samen met John van de Pas, in Het Kerkje van Persingen is verschoven naar 4 en 5 maart 2023. Dat lijkt nog heel ver weg, maar de tijd vliegt…

Afsluitend

Wil ik u nog laten weten dat wij jullie gemist hebben. Geen exposities, geen cursussen, geen (nieuwe) ontmoetingen…
Al met al een te kleine wereld, waarin het verder overigens wel goed toeven was. We hadden het samen goed en ook de uren in het atelier zijn zeker geen straf. Maar toch…

Laten we samen positief vooruit kijken, hopen dat we het ergste gehad hebben en dat we elkaar mogelijk in september weer kunnen gaan zien. Graag tot dan.

Voor nu een hele mooie zomer toegewenst!

ToPé en Willy‘We hebben de Kunst
zodat we niet
aan de Waarheid
ten onder gaan.’

 Nietzsche

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s