Persbericht Kunstmarkt 2015 Sint Anthonis

KUNST OP DE BRINK IN SINT ANTHONIS

 

Kunstmarkt St_Anthonis

Voor de zestiende keer kunt u, aan het einde van de zomer, op de eerste zondag van september weer genieten van een openluchtexpositie die uniek is voor de regio in Oost Brabant.

De kunstexpositie tovert de Brink en omgeving in Sint Anthonis weer om tot een expositie met allure van nationale en internationale kunstenaars.

Het adembenemende decor van de Brink met zijn prachtige oude bomen en cirkel van gebouwen leent zich prima voor de meer dan 60 verschillende ‘galerietjes”.

ZELF AAN DE SLAG

Niet alleen het werk van professionele beeldhouwers en schilders zijn deze dag te bewonderen. Dit jaar biedt de organisatie op 2 locaties in witte pagode tenten bezoekers en toeschouwers (niet alle) de kans om hun eigen creatie te maken. Vooral jonge bezoekers mogen als eerste hier bij voorkeur gebruik van maken.

KUNSTKRING SINT ANTHONIS: KRING VAN STOELEN

Uniek voor deze zestiende editie van KUNSTDORP is de Stoelendans. De kunstenaars die lid zijn van de organiserende Stichting Kunstkring hebben ieder hun eigen stoel gemaakt. Deze staan op zondag 6 september in een ‘kring’ op de Brink en aan de uitvoering zult u mogelijk de kunstenaar herkennen. De metalen stoel van Juul Baltussen, de glazen stoel van Ben Vollenberg, de keramische stoel van Carla Rovers, ja laat u verrassen door dit bijzondere themaobject van dit jaar. En bent u zo onder de indruk van het ontwerp dan is er de mogelijkheid de stoel mee naar huis te nemen, uiteraard tegen betaling.

MUZIEK EN GEZELLIGE TERRASSEN

In het gemeentehuis maar ook buiten op de Brink en op terrassen is die dag naast kunst kijken ook muziek te beluisteren. Geen mechanische muziek via boxen maar prettige muziekstukken voor wie even uit wil rusten tijdens de tocht langs de tenten en buitenexposities. Voor het voormalig klooster is een theeschenkerij ingericht met bijzondere hapjes. En natuurlijk zijn de terrassen van de omliggende horecagelegenheden open en speciaal ingericht voor deze dag.

VOOR MEER INFORMATIE

De namen van de kunstenaar en informatie over openingstijden, parkeergelegenheid, route naar het terrein enz. kunt u lezen op de website van de Kunstkring: www.kunstkring.com

In het gemeentehuis van Sint Anthonis is die dag in de hal een informatiepunt ingericht waar u ook met vragen terecht kunt. De Brink en het gemeentehuis zijn op zondag 6 september open van 11.00 tot 17.00 uur.

Kunstdorp 2015 screen

 

 

 

 

Advertenties

Een reactie op Persbericht Kunstmarkt 2015 Sint Anthonis

  1. Pingback: Programma najaar | ToPé 25

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s